St. John's University CVS Student Lounge
Working within a tight budget Graf & Lewent was requested to upgrade the appearance of an existing student lounge. The lounge had a dated look with a 1950’s tile floor, 1 x 1 concealed spline ceiling tile and CMU walls. St. John’s wanted a more sophisticated look and the ability for the space to also serve as a reception area for visiting speakers / lecturers. Graf & Lewent designed a wall panel wainscot to minimize the visual impact of the CMU walls. A metal acoustical ceiling system was suspended in the space, which broke the ceiling plane into quadrants. The carpet and tile floor was laid out in a pattern to reflect the ceiling design. The hard-edged materials are softened by the furniture that Graf & Lewent also selected with the University.


Jamaica, NY
© 2016 Graf & Lewent Architects, LLP 90-30 161st St., Jamaica, NY 11432 718-651-6200